Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 
Αγαπητοί μας μαθητές & φίλοι του Κ.Ε.Μ.,

Όπως κάθε χρόνο, αρχίζουν και φέτος,  στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων, τη δραστηριότητά τους τα τμήματα παραδοσιακών χορών όλων των ηλικιών, (νηπίων, παιδικά, εφήβων και ενηλίκων), με μια σειρά υπηρεσιών πολιτιστικής εκπαίδευσης, διαβαθμισμένης και προσαρμοσμένης στις ιδιαίτερες χορευτικές απαιτήσεις και δυνατότητες κάθε τμήματος ξεχωριστά, με την καθοδήγηση έμπειρων και επιστημονικά καταρτισμένων χοροδιδασκάλων, στοχεύοντας σε μια δημιουργική ενασχόληση που αφορά στη γνωριμία των μελών κύρια με το λαϊκό παραδοσιακό χορό, ως μέρους του λαϊκού πολιτισμού του τόπου μας, αλλά και στην ψυχαγωγία, τη διασκέδαση και την ερασιτεχνική καλλιτεχνική δημιουργία.
 
Παράλληλα, φέτος θα λειτουργήσει στο Εργαστήρι και τμήμα θρακιώτικης παράδοσης, στο οποίο θα διδάσκονται χοροί από την περιοχή της ευρύτερης Θράκης (Δυτική-Βόρεια-Ανατολική) σε συνδυασμό με διαλέξεις σχετικές με τα ήθη, τα έθιμα, τη μουσική και τη φορεσιά της περιοχής. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται και με τη συνοδεία γκάιντας, καβαλιού και νταουλιού.

Επίσης, ξεκινούν τη λειτουργία τους τα τμήματα διδασκαλίας παραδοσιακού τραγουδιού και παραδοσιακών μουσικών οργάνων και ειδικότερα το τμήμα παραδοσιακών κρουστών και το τμήμα εκμάθησης γκάιντας-καβαλιού.
 
Ακόμη θα συνεχιστούν τα μαθήματα γυμναστικής σε απογευματινές, αλλά και σε πρωινές ώρες αυτή τη φόρα, και για τους μικρούς μας φίλους συνεχίζεται και φέτος το τμήμα θεατρικού παιχνιδιού-kids yoga.
 
Βασικός σκοπός μας, η συνέχιση του ερευνητικού, πολιτισμικού και καλλιτεχνικού μας έργου, μέσα από τη διοργάνωση επιστημονικών προγραμμάτων, σεμιναρίων και διαλέξεων σχετικών με το γνωστικό αντικείμενο του ελληνικού χορού, του παραδοσιακού τραγουδιού και της μουσικής, καθώς και τη διοργάνωση πολιτιστικών, μορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων-παραστάσεων-παρουσιάσεων.
 
Στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων, έχει να επιδείξει σημαντικό έργο. Εννέα σεμιναριακά μαθήματα παραδοσιακών χορών, δύο μουσικοχορευτικές παραστάσεις, δύο διαλέξεις λαογραφικού ενδιαφέροντος, πέντε  γλέντια, μία αναβίωση δρωμένου, μία ημερίδα για τα μουσικά όργανα και τις ζυγιές και πολλές χορευτικές εμφανίσεις (Σ.Ε.Φ., Ο.Α.Κ.Α., Θέατρο Πολιτών, Θέατρο Βράχων, Θέατρο Τέχνης της Πέτρας, Θέατρο Ρεματιάς, κ.α.). Το σημαίνον αυτό έργο του Εργαστηρίου είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει μία
 σημαντική διάκριση. Την κατάταξη του στις 9 πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις συλλόγων της Αττικής από τη γνωστή ιστοσελίδα in2life. Δείτε το άρθρο εδώ:  http://www.in2life.gr/delight/hobbies/article/324894/politistikoi-syllogoi-draseis-kai-tehnes-sthn-polh.html.
 
Με το ξεκίνημα της νέας περιόδου λοιπόν, σας προσκαλούμε να πλαισιώσετε τον φορέα μας, ενισχύοντας τις δράσεις του, δίνοντάς του ακόμη μεγαλύτερη πνοή και δύναμη συνέχειας.
 
Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από 11 Σεπτεμβρίου 2014 και η επίσημη έναρξη των συναντήσεων και των δράσεων τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014.
 
Πληροφορίες στα τηλ. 2110112080 & 6945755837
 
Γενική επιμέλεια και διδασκαλία του τμήματος παραδοσιακών χορών: Μαρίνα Στέλλα & Ελένη Φιλιππίδου
Γενική επιμέλεια και διδασκαλία του τμήματος θρακιώτικης παράδοσης: Ελένη Φιλιππίδου & Χρίστος Δανάκης (γκάιντα-καβάλι)
Γενική επιμέλεια και διδασκαλία του τμήματος παραδοσιακού τραγουδιού: Παναγιώτης Σδούκος
Γενική επιμέλεια και διδασκαλία του τμήματος παραδοσιακών κρουστών: Λάζαρος Ακριβόπουλος
Γενική επιμέλεια και διδασκαλία του τμήματος εκμάθησης γκάιντας και καβαλιού: Ιντζούδης Σωτήρης & Χρίστος Δανάκης.
Γενική επιμέλεια και διδασκαλία του τμήματος θεατρικού παιχνιδιού-kids yoga: Mαρία Χρυσαδάκου.
Γενική επιμέλεια και διδασκαλία του τμήματος γυμναστικής: Έφη Ρογκάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου